servicii deratizare botosani

Deseurile, sunt adesea in cantitati uriase, in marile orase, unde din cauza neglijentii oamenilor, se ajunge la formarea de focare de infectie, aparand rozatoare si bacterii de tot felul, care pot provoca boli grave cat si alergii. Si pentru ca nici autoritatile nu ne ajuta foarte mult, in acest sens, atat proprietarii cat si asociatiile de locatari, sunt nevoiti sa apeleze la firme de dezinsectie si deratizare, pentru ca in lipsa unei astfel de actiuni, focarele si coloniile de rozatoare se extind rapid, cauzand efecte extrem de daunatoare, atat oamenilor cat si mediului inconjurator. Rozatoarele, soarecii si sobolanii, caci despre ei vorbim, nu doar ca sunt extrem de periculosi pentru sanatate, cauzand intoxicatii alimentare si maladii extrem de periculoase, ci si pot cauza pierderi materiale semnificative, prin roaderea cablurilor, a lemnului si distrugerea partiala sau completa a diverse lucruri.

In astfel de cazuri, cand suntem pur si simplu invadati de astfel de daunatori, este extrem de important sa actionam la timp, prin contractarea unei firme care ofera servicii de Deratizare Botosani. O astfel de firma, ofera servicii complete si este experimentata in a extermina cu succes cuiburile de rozatoare, prin actionarea cu solutii speciale cat si cu echipamente profesionale.

Ce inseamna un proces de deratizare?

Deratizarea reprezinta un proces prin care se organizeaza un plan pentru a distruge si preveni focarele de infectie si cuiburile tuturor tipurilor de rozatoare, precum si pentru a igieniza spatiile afectate. O astfel de actiune, se repeta de cele mai multe ori, la cel putin 6 luni, in special in mediile urbane, unde riscul de reinfectare si recolonizare este mai ridicat, datorita volumului mare de deseuri.

De asemenea, o actiune de deratizare, nu se face doar in cazul semnalarii aparitiei rozatoarelor, ci ar trebui sa se faca si preventiv, acolo unde gradul de colonizare a astfel de daunatori este ridicat. Serviciile de deratizare, sunt adesea apelate spre a igieniza si extermina daunatorii, din spatii precum: depozite, unitati sanitare, hale industriale, unitati de alimentatie publica, scari de bloc, subsoluri, ghene de gunoi, curti si gradini, poduri, insa actiuni de acest fel, se pot organiza in orice alt spatiu interior sau exterior, care prezinta risc de infectare si inmultire cu rozatoare.

De ce este mai eficient sa apelam la o firma de deratizare decat sa actionam individual cu solutii chimice din comert?

Solutiile chimice, sau otravurile, din comert, au un procent de eficienta de doar 1%, de cele mai multe acestea nu sunt capabile sa extermine decat cateva exemplare de rozatoare, nefacand fata pentru o intreaga colonie. In plus, chiar si dauntorii, de acest gen, au capatat un fel de imunitate la aceste “capcane chimice” si desi pare greu de crezut, au inceput sa invete sa stie cum sa se fereasca de ele, doar mirosindu-le. Nici capcanele de soareci, nu mai sunt o solutie eficienta, acestea facand fata unui numar limitat de exterminare si tin mai mult de noroc. De aceea, este important sa apelam la servicii profesionale de deratizare, acestea avand un rezultate pozitive, de 100%, folosind substante puternice si echipamente cu tehnologii profesionale, care nu dau nici o sansa rozatoarelor, sa supravietuiasca.

O firma care se ocupa cu deratizarea, dezinsectia si dezinfectia locurilor infectate, au certificari in acest sens, si isi pot efectua desfasurarea actiunilor in conditii optime, fara a dauna oamenilor si mediului din jur. In plus, angajatii unei astfel de firme, sunt instruti si vor executa actiunile de deratizare, echipati conform normelor de protectie a muncii, in acest fel asigurand calitate si eficenta, unei astfel de lucrari.

De ce caracteristici trebuie sa tii cont atunci cand alegi o firma de deratizare?

Intotdeauna, cand se face o alegere a unei firme care ofera orice tip de servicii, este important sa ne informam inainte de portofoliul pe care il detine, mai cu seama cand vine vorba despre actiuni de deratizare. Pentru a avea garantia ca vei beneficia de lucrari de calitate, cu rezultate 100% eficiente, ar trebui sa tii cont, de urmatoarele elemente:

Firma pe care o alegi sa detine certificari si atestate pentru domeniul de activitate, inclusiv pentru produsele si echipamentele pe care le folosesc, in procesul de deratizare;

Alege firma de deratizare care iti ofera mai intai consultanta, si mai apoi care face o evaluare asupra suprafetelor de deratizat. In acest fel, vei sti exact la ce actiuni presupune procesul, ce solutii se vor folosi, cat timp este nevoie pentru desfasurarea actiunii si mai ales, vei sti cu aproximatie ce tarif se va percepe. Majoritatea companiilor de acest gen, ofera evaluare si consultanta gratuita, iar daca nu ti se ofera asa ceva, inseamna ca firma nu este atat de serioasa cum ai presupus.

Ai grija de partea contractuala. Inafara de faptul ca ai obligatia de a citi toate cerintele, ai grija sa fie inclusi si termenii pentru care se va aplica tariful. De cele mai multe ori, tarifele pentru o actiune de deratizare, se percep in functie de cantitatea de solutie folosita cat si de timpul care a fost necesar pentru executarea procesului. Insa, cere de la inceput, un tarif total estimativ. Acesta nu ar trebui sa difere foarte tare de pretul final, pentru ca cei de la firma de deratizare vor sti din experientele anterioare, de cantitatile de solutii si timp folosite pentru anumite dimensiuni ale suprafetelor.

Actiunile de deratizare, trebuie facute doar de personal calificate si specializate. Ai grija sa ceri informatii de spre asta, cat si despre solutiile folosite. Acestea trebuie sa fie ecologice, si sa nu cauzeze intoxicatii oamenilor.

Indiferent de firma de deratizare pe care o alegi, asigura-te ca in urma unei colaborari de acest gen, vei fi informat despre toate aspectele mentionate mai sus, pentru a avea garantia ca vei beneficia de lucrari cu rezultate bune. Doar apeland la o firma de deratizare vei reusi sa scapi de rozatoarele daunatoare si vei reusi sa mentii un nivel optim de trai, fara a risca sa capeti boli grave, atat tu cat si cei din jur.