Dezinfectarea casei in care locuim, este un proces destul de solicitant, insa care trebuie efectuat cat de frecvent se poate. Instalarea microbilor nu necesita prea mult timp, acestia ocupand imediat locuri si suprafete care le ofera un mediu proprice pentru inmultire. Pentru a impiedica sau pentru a elimina microbii si virusii de pe suprafete, folosim tot felul de solutii pe care le gasim in comert, cu diferite concentratii. Insa, de cele mai multe ori, acestea nu sunt atat de eficiente precum spun producatorii si problema este ca aproape de fiecare data, nici nu ne dam seama de eficienta lor, datorita dimensiunilor microscopice ale agentilor patogeni.

Solutiile din comert, pot fi o metoda de moment, prin care sa elimini o parte din microbi, insa netratate corespunzator si la timp, suprafatele si obiectele din jurul nostru vor fi iarasi ocupate de acarieni, microbi si stafilococi, de tot felul. Aceleasi lucruri se intampla in orice loc, in orice incapere, in orice institutie si fie ca vorbim de mijloace de transport, restaurante, magazine, spitale sau pur si simplu de o banca din parc, din pacate microbii isi fac loc oriunde si este destul de greu de gestionat aceasta situatie. Insa, putem efectua actiuni de dezinfectare preventive, si chiar daca microbii nu pot fi obeservati cu ochiul liber, acestia exista peste tot, iar eliminarea acestora cu dezinfectanti nu poate sa fie decat un lucru bun, care sa reduca sansele de infectare si imbolnavire.

Dezinfectia reprezinta folosirea unor metode de decontaminare, prin care se distruge formele de microbi din aer, de pe suprafete sau obiecte. Obiectivul unei actiuni de dezinfectie este de a preveni infectiile si bolile transmisibile. Din fericire, atunci cand nu avem timpul necesar sau cand consideram ca suprafetele infectate sunt prea mari, in ziua de azi avem tot felul de posibilitati prin care sa diminuam sau chiar sa eliminam microbii din jurul nostru. O astfel de metoda, eficienta, rapida si cu rezultate garantate, poate fi contractarea unei firme de Dezinfectie Botosani. O astfeld de firma, dispune de personal experimentat si instruit in a efectua astfel de lucrari, iar produsele pe care acestia le folosesc sunt cu concentratii mari, profesionale si industriale, care nu pot fi cumparate din comert, de catre oricine.

Cum se executa o actiune de dezinfectie, de catre o firma specializata?

Dezinfectia realizata de o firma DDD, se face la nivel profesional si, de obicei, se executa prin:

pulverizarea cu pompe de joasa sau mare presiune, numite si vermorele sau atomizoare;

nebulizarea sau termonebulizarea, generatoare de ceata rece.

Atunci cand apelati la o firma specilizata in dezinfectii, acestia vor alege impreuna cu tine, metoda prin care se va realiza procedura de igienizare. Aceasta se va face in functie de spatiul de curatat si de mediul in care este amplasata suprafata. Produsele si echipamentele folosite de o astfel de firma, sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii, au un spectru larg de actiune pentru eliminarea principalelor tipuri de agenti patogeni si au functii bactericide, virucide, fungicide si sporocide.

De asemenea, dezinfectia este un serviciu, pe care firmele specializate le efectueaza la cerere, de catre clientii care au nevoie sa neutralizeze imediat factorii patogeni, insa exista situatii in care, conform legilor in vigoare, dezinfectia trebuie obligatoriu realizata in unitatile cu alimentatie publica, cat si in celelalte domenii de activitate. Dezinfectarea obligatorie se va executa ori de cate ori situatia o impune, insa nu mai putin de odata pe luna in cazul domeniilor de activitate cu alimentatie publica, si nu mai rar de odata la trei luni, la celelalte sectoare. Desigur, in cazul domeniilor private, adica casele personale, dezinfectia nu este obligatorie, insa pentru a nu risca imbolnavirea si infectiile, generate de agentii patogeni, este recomandat ca igienizarea locurilor sa se faca macar la intervale de trei luni.

Dezinfectia este o actiune cu interventie de contact, in urma careia se vor distruge toti microbii instalati pe suprafete. Datorita solutiilor puternice ale firmelor de specilitate, actiunea de eliminare a germenilor va dura doar 10-30 de minute, in functie de tipurile de agenti patogeni, cat si de concentratia solutiilor utilizate, conforma cu indicatiile producatorului.

Chiar daca se recomanda efectuarea dezinfectiilor prin apelarea la o firma specializata, pentru a beneficia de rezultate garantate, si dezinfectia facuta in mod individual poate fi benefica sanatatii noastre. Odata ce am apelat la o firma de specialitate, care a curatat, igienizat si dezinfectat totul in jurul nostru, este important sa intretinem suprafetele curate, prin propriile metode de dezinfectie. Daca toti am fi responsabili si am realiza pericolul care ne paste la tot pasul, cu referire la microbii si stafilococii din aer si de pe suprafete, facand dezinfectii periodice, cu siguranta am trai intr-un mediu mult mai sanatos si mai curat.