firma de Dezinsectie Botosani

Ce inseamna dezinsectie? 

Dezinsectia este procesul prin care se elimina si se distruge coloniile de insecte parazite, daunatoare oamenilor. Un astfel de proces, combate si previne aparitia insectelor daunatoare, din anumite spatii interioare cat si exterioare. Insectele daunatoare, care pot provoca boli si alergii oamenilor, sunt de cele mai multe ori: tantarii, plosnitele, paduchii, mustele, furnicile, gandacii, puricii, capusele, moliile si viespile. Acestea sunt cele mai adesea intalnite tipuri de insecte, care nu doar ca vor crea medii cu disconfort, ci si pot cauza probleme serioase de sanatate, prin alergii de piele, intoxicatii si multe altele.

Insectele de acest gen, pot provoca omului o serie de boli contagioase, precum: intoxicatiile alimentare, holera, dizenterie, tetanos sau tifoida, si din pacate lista poate continua. Asadar, in cazurile in care te lovesti cu o situatie in care in mediul in care traiesti, exista un volum mare de astfel de insecte, este recomandat si chiar vital, sa apelezi cat se poate de urgent la o firma specializata, care se ocupa cu dezinsectie. Sanatatea si combaterea bolilor pe care insectele le pot transmite, reprezinta motive destul de relevante pentru care sa contactezi servicii profesionale de dezinsectie, iar disconfortul pe care acestea il aduc, este un al doilea criteriu, care ii fac pe cei mai multi dintre noi sa caute o astfel de firma.

Dezinsectia se imparte in doua mari categorii: dezinsectia preventiva sau profilaftica si dezinsectia curativa.

Dezinsectia profilaftica, are ca scop prevenirea sau reducerea riscului de a se dezvolta larve si de a diminua la maxim accesul insectelor spre hrana. Acest tip de dezinsectie se realizeaza, de obicei, la fiecare 3 luni, de la prima interventie. In acest fel, se va elimina treptat si garantat orice posibilitate de o noua aparitie a insectelor daunatoare.

Dezinsectia curativa, este procesul de combatere/eliminare si consta in actiuni cu echipamente si solutii speciale, folosite direct in zonele de focar, cu scopul de a distruge rapid daunatorii zburatori. Acest tip de dezinsectie se executa ocazional, in functie de gravitatea situatiei si de tipul de insecta daunatoare. Odata realizata prima interventie, se recomanda ca un al doilea proces, sa aiba loc intr-un interval de minim 14 zile, ca in final sa fie urmata de o dezinsectie de tip preventiva. In acest fel, se elimina orice sansa de a aparea un nou focar.

Nu exista o perioada din an, in care sa apelezi la un asemenea serviciu, dezinsectia facandu-se in orice anotimp, daca situatia o impune, insa cele mai multe astfel de situatii apar de obicei vara, cand insectele se inmultesc mai rapid, datorita umiditatii si caldurii, factori favorabili de astfel.

O firma deratizare Botosani, este singura metoda eficienta, cu ajutorul careia poti scapa de insectele nedorite. O astfel de firma, detine personal calificat in domeniu, cat si echipamente si solutii speciale, care sa extermine eficient focarele si coloniile de insecte, indiferent ca este vorba despre o actiune exterioara sau interioara si indiferent de locurile pentru care se solicita astfel de servicii.

Dezinsectia facuta de o firma specializata, se poate face prin mai multe metode: chimica, mecanica, fizica sau biologica, in functie de tipul insectelor. Daca pentru spatiile exterioare, cel mai adesea se actioneaza cu echipamente profesionale, care vor pulverize solutii specifice, in spatiile interioare, precum casele proprii, se poate actiona cu solutii sub forma de gel sau granule. O astfel de firma, va concepe un plan de actiune, cu clientii, in functie de nevoile si cerintele acestora. Tarifele variaza, si se percep in urma consumului de substanta, cat si de gradul de dificultatea a lucrarii.

Este important sa ceri ajutor specializat, atunci cand te confrunti cu situatii in care esti invadat de insecte de tot felul, iar singura metoda eficienta prin care poti avea garantia ca vei scapa de ele, este sa contactezi o firma de Dezinsectie Botosani. Chiar daca la inceput esti tentat sa incerci singur sa le elimini, prin folosirea substantelor din comert, acest lucru nu este de ajuns, si desi poate vei reusi pe moment sa reduce numarul lor, acestea vor aparea la doar cateva zile. Doar un specialist poate localiza sursa provienentei insectelor, a elementelor care le atrag, cat si locul cuibului.